KREATIF, INOVATIF DAN EFEKTIF MENJANA WAWASAN

KREATIF, INOVATIF DAN EFEKTIF MENJANA WAWASAN

Untuk melahirkan satu masyarakat yang dinamik dan berdaya maju serta mampu bersaing di arus perdana dan globalisasi, pelajar masa kini seharusnya dilatih agar mempunyai daya kreativiti yang tinggi.

Kreativiti yang tinggi akan membuahkan daya inovasi dikalangan mereka lebih-lebih lagi untuk merealisasikan sebuah masyarakat yang cerdik pandai dan pintar dalam sebuah negara perindustrian menjelang wawasan 2020.

Justeru itu segala usaha mesti efektif supaya dapat mewujudkan satu masyarakat bertamaduun dengan nilai-nilai jati diri yang kuat berpaksikan ajaran agama (Islam) dalam membangun sesebuah negara dan seterusnya dapat memenuhi hasrat dalam membangun modal insan.

Anda Pelawat Yang Ke:

Monday, 27 June 2011

GAMBAR ILUSI OPTIK

1.Cuba anda lihat pada gambar di bawah.Tenung pada titik hitam itu selama 10 saat.Kemudian lihat pada dinding dan anda akan nampak seolah-olah imej ini pada dinding.2.Apakah yang anda nampak pada gambar di bawah ini?Cuba lihat dengan betul-betul dan anda akan dapati terdapat wajah ketua singa yang besar pada gambar ini.


3.Apakah yang anda nampak pada gambar di bawah ini?Adakah seorang tua atau dua ekor burung helang?


4.Cuba anda perhatikan gambar di bawah ini dan apakah anda dapati pada gambar ini?


5.Cuba anda kira ada berapkah bilangan serigala pada gambar ini?Dalam gambar ini terdapat lima ekor serigala sebenarnya.


6.Adakah gambar di bawah ini tengkorak atau seorang pasangan kekasih?


Selamat mencuba dan jika tidak berjaya, cuba lagi.

0 comments:

Post a Comment

Pages